Ultimul numar al revistei
Mai 2009, anul IV, nr.28
Revista de amenajari interioare si decoratiuni interioare
Arhiva Casa din Casa


Printeaza articolul   |   Trimite prin email   |   Trimite prin Messenger
Alte articole din categoria 'Travel'

» O calatorie catre traditie

O calatorie catre traditie La mijloc intre sat si oras, in Viseul de Mijloc, gasesti pastrate traditiile satului maramuresean, dar si conditiile cu care te-ai obisnuit la tine in oras.
Intra in pensiune si in holul luminos sigur nu o sa uiti cat de aproape e padurea, nu de alta, da' tare mult lemn mai are si frumos e lucrat! Ascunse-n hol, locuri de tihna si taifas, fotolii de nuiele, te asteapta sa-ti depeni amintiri sau impresii.
Daca-i deschide prima usa din casa de jos, gasesti o camera mare cu toate cele necesare traiului: doua paturi din lemn ce te imbie la somn, masa si dulap, oglinda. Si daca-i iarna afara, asculta un pic cum duduie focul in soba, imposibil sa nu te simti in vacanta la bunici, la noii tai bunici din Maramures.
De vei urma scara de lemn opreste-te in balcon, admira dealurile si asezarea Viseului de Mijloc, s-apoi intra pe usa ce ti se deschide in fata. Duduie focul, si te astepti din moment in moment sa intre bunica cu ceaiul. Ia loc pe patul ce pare a apartine a doi uriasi, intinde-te pe cerga si adu-ti aminte, oare covoarele tesute de mana ei erau la fel de frumoase? intr-adevar, poti spune cu inima deschisa, ca ai gasit aici nu numai un loc de odihna, ci si ceva din copilaria ta, chiar daca ea nu s-o fi petrecut prin Maramures.
Suntem din nou in hol. Daca mai vrei sa descoperi deschide usa din fata ta esti in salonul matusii preferate si-ti vine iar sa cauti prin bomboniera din vitrina, sau numai sa te tolanesti in fotoliul confortabil. Si se poate intampla chiar sa-ti descoperi uimirea din ochi privindu-te in luciul mobilei masive.
Din salonas poti intra in camera copiilor. Ne-am incapatanat sa pastram pentru tine tot farmecul unei camere de "coconi" de tarani: doua paturi de o persoana, doua fotolii, o masa cu scaune, "blide", icoane si stergare pe pereti.
Ai vazut cum vechiul cu aroma lui de brad, lana, copilarie si noul cu comfortul lui, se pot intalni? Atunci, nu ne uita si mai ales tine minte ca Maramuresul transforma frumusetea in dragoste si apoi in dor.

Pagina oferita de www.ghidinfoturism.ro

Te asteptam pe la noi, la pensiunea Armonii,
Gusti si Silvia Iuscu
Adresa: Botoaia 17A, Viseu de Sus, Maramures
Telefon: 0262 352 138; 0746 183 918
Mail: contact@avantour.ro

Publicat pe: 15 Noiembrie 2008 in Travel
Sursa: www.ghidinfoturism.ro

Printeaza articolul   |   Trimite prin email   |   Trimite prin Messenger
Alte articole din categoria 'Travel'